a

isuzu_teherauto_fulke isuzu_motor-08

isuzu_motor-07

isuzu_motorisuzu_motorisuzu_motor01

isuzu_motor-02

isuzu_motor-02

Változó geometriájú turbókompresszor (VNT) | Új kialakítású dugattyúk | Fejlett EGR-rendszer | 8-lyukú befecskendező fúvókákisuzu_motor-03 

Isuzu összes modelljében szilárdrészecske-szűrő (DPD) található a kipufogógázok megszűrésére. A szűrő tisztítása teljesen automatikus; szükség esetén a szűrő tisztítása a megfelelő gomb lenyomásával is elvégezhető, ennek előfeltétele, hogy a jármű le legyen állítva. Az új típusú DPD-szűrővel felszerelt változatok; ez a szűrő ugyanúgy működik, mint az előző modell, ám súlya alacsonyabb és nem igényel karbantartást.

isuzu_motor-09

isuzu_motor-10

Euro VI szabvány követelményeit teljesítő járműveknél a DPDszűrővel együtt az SCR-technológia (Selective Catalytic Reduction – szelektív katalitikus redukció) is alkalmazásra kerül, mely az AdBlue® keveréket használja a nitrogénoxid-kibocsátás csökkentésére. A rendszer úgy szabályozza automatikusan az AdBlue® befecskendezett mennyiségét, hogy az AdBlue® fogyasztás ne legyen magasabb, mint az üzemanyag-fogyasztás 2%-a. Az összes SCR-alkatrészt hűtőfolyadék temperálja, a motor kikapcsolása után pedig a fölösleges AdBlue® keverék a csőrendszerből visszagyűlik a tartályba. Az Isuzu az Euro VI-kompatibilis és SCR-rendszerrel szerelt járművek komplett választékát kínálja 3,5 t-tól 12 t teherbírásig. Az SCR-rendszer teljesen automatikus módon működik, csak az AdBlue® keverék feltöltése szükséges, mikor arra a fedélzeti számítógép figyelmeztet. Az SCR-rendszerrel felszerelt járművek magasabb hatásfokot biztosítanak minimális karbantartási igény mellett: ez az AdBlue®- szűrő cseréje, melyet 200 000 km-ként kell elvégezni.

isuzu_teherauto_valto

Passzív biztonság

isuzu_teherauto_biztonsag

Biztonsági övek és előfeszítő berendezések
Bizonyos erősségű frontális ütközés esetén a biztonsági öv előfeszítő rendszere azonnal lerövidíti az öv hosszát, és így az üléshez szorítja a benne ülő személyt.
Alváz és vezetőfülke
Az alváz és a vezetőfülke szavatolja az utasok maximális védelmét. SRS (Supplementary restraint system – Kiegészítő védelmi rendszer)
Vezető oldali légzsák
Az összes modell standard felszereléséhez tartozik. Frontális ütközéskor aktiválódik, és védi a járművezetőt a sérülések ellen.
SRS utas oldali légzsák
A Comfort vezetőfülkék standard felszereléséhez tartozik, de választható néhány Easy vezetőfülkéhez is.
Térdvédelem
A rendszer úgy került megtervezésre, hogy védje az utasok térdét sérülések ellen.

• Az SRS légzsák nem aktiválódik abban az esetben, ha a frontális ütközés ereje nem éri el a beállított értéket, ill. oldalsó és hátsó ütközések esetében, valamint a jármű átfordulásakor és az aktiválást követő ütközéskor.
• Az SRS légzsák a biztonsági öv kiegészítője, és nem biztosít ugyanolyan védelmet, ha a járművezető vagy az utas nem kapcsolja be biztonsági övét.

Aktív biztonság

isuzu_teherauto_biztonsag-01

Maximálisan garantált láthatóság
• Multireflektoros halogén fényszóró
• A nappali fények bekapcsolva maradnak akkor is, ha az összes többi fényforrás ki van kapcsolva
• Első és hátsó ködlámpa az alapfelszereltség részeként

Első és hátsó tárcsafékek
Az akár 310 mm átmérőjű és 42 mm vastagságú önszellőző féktárcsák nagy teljesítményű és biztonságos fékezést tesznek lehetővé.
A tárcsa kialakítását úgy optimalizáltuk, hogy az segítse a hő eloszlását.

ABS és EBD – val rendelkező fékrendszer.
Az ABS-rendszer gátolja a kerekek blokkolását fékezéskor, az EBD (Electronic Brake Distribution – elektronikus fékerő-elosztó rendszer) pedig a terheléstől függően szabályozza a fékerőt, miközben megakadályozza a kerekek blokkolását kavicsos vagy csúszós terepen való haladáskor is.

ASR csúszásgátló rendszer
Az összes modell standard felszerelésének részét képezi, az ASR (Anti- Slip Regulation) gátolja a hajtott kerekek megcsúszását, mikor a jármű gyenge tapadású felületen próbál kigyorsítani. Az ASR az ABS-rendszert használja az üresen forgó kerék fékezésére, eközben segíti a jármű blokkolásából eredő veszély megelőzését a gyenge tapadású felületeken, pl. havon, jégen vagy sárban. Az ASR-rendszer az önzáró differenciálmű elektronikus megfelelője.

PAB
Az új PAB-rendszer (Power Assistant Brake – fékezési asszisztens) a fékezés során is magasabb biztonságot garantál. Ha a fékrendszer szokatlanul viselkedik, akkor az ABS vezérlőegységében beépített elektronikus vezérlésű adagolószivattyú biztosítja a fékrendszerben a nyomás növelését és ezáltal a maximális fékerőt.

ESC elektronikus stabilitás-ellenőrzés
Az összes modell standard felszereltségének része. Az ESC-rendszer (Electronic Stability Control) biztosítja az ideális ív követését abban az esetben is, ha a járművezető elveszíti az ellenőrzést a jármű felett, alulkormányozottság és túlkormányozottság vagy átfordulás esetén.
• Annak ellenére, hogy az ABS és ESC rendszerek segítik a járművezetőt és növelik a biztonságot, azok nem tudják kompenzálni a jármű esetleges felelőtlen vezetését.

isuzu_teherauto_alvaz-02.